Bu Son Olsun
Okullar da açıldı kış iyiden iyiye geliyor, bu yıl bitiyor demektir diğer yandan. Yaz tatili gündemden uçup giderken okul hazırlıkları hızlıca gündemdeki yerini aldı.
Mini mini birler çalışkan ikiler bir yana bu yüzyılın ergenlik sancıları ile baş etmeye çalışan yaş grubu da okul sıralarındaki yerlerini aldılar. Harika bir eğitim - öğretim yılı olmasını diliyorum.
Tabi ki herkes kendi payına düşeni aldı. Aileler okul alış-verişlerini yaptılar. Öğretmenler öğrencileri için hazırlıklar yaptılar. Yeni okula başlayacak minikler ayrı heyecan içindeler. Bir üst sınıfa geçen öğrenciler ise okullarına, arkadaşlarına yeniden kavuştular.
Herkes daha bilge bir nesil yetişmesi için çabalıyor kendi alanında. Bu çabaların güzel sonuçları hepimizi mutlu ediyor elbette. Geleceğimizin mimari olan çocukların en üst seviyede eğitim – öğretim alması hepimizin ortak dileği. Bu eğitimi alırken de güvende olması çok önemli. Hala aklımızda geçen yıl okullarda yaşanan o üzücü olaylar. Bizde olmaz dediğimiz bir felaket resmen. İnanamayarak izledik haberleri o günlerde. Hayatı alt üst olan onlarca insan… Daha melek iken uçup giden yavrular… Hepimizin içi sızlıyor hatırladıkça. Ne olur bu son olsun…
Bir tek o dehşet verici olaylar değil tabi neler neler var hepimiz biliyoruz. Bu yıl güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Çocuklarımıza, gençlerimize uzanan kirli elleri kırmak için alınan önlemler umarım yeterli olur ve artık okullarımızın güvenliği ile ilgili yeni tedbirler almak zorunda kalmayız. Hatta bu konuyu düşünmeyiz bile, bizim ülke gündemimizden çıkar. Yine içimiz çok rahat şekilde bizim okullarımızda öyle şeyler olmaz diyerek korkmadan göndeririz minik kuzuları, gençleri okullara.
Bundan sonra başarı yarışlarını konuşalım sadece öğrencilerin. Her birinin büyük başarılarını izleyelim gurur ve mutlulukla. Dünya çapında hem kendilerinin hem de ülkemizin adı gururla anılsın. Bunun için hepimiz gerekli özveriyi göstermeli ve sorumluluğu almalıyız. Günümüz şartlarında çok da kolay değil ama biraz çaba ile hem mümkün hem de buna mecburuz. Neler yapılmalı konusuna girmeyeceğim bile. Çünkü bu niyette olan herkes neyi nasıl yapacağını biliyor zaten söylemeye gerek yok. İyi şeyler yapmaya herkesin gücü bir yerden yeter. Güzelliğin iyiliğin bir ucundan tutar nasılsa.
Bu hafta yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklar için gençler için dinleyelim. Cem Karaca ‘Bu son olsun’. Söz-müzik Mehmet Soyarslan’a aitmiş. ‘Bugün sen çok gençsin yavrum. Hayat ümit neşe dolu. Mutlu günler vaat ediyor. Sana yıllar ömür boyu. Ne yalnızlık ne de yalan üzmesin seni . Doğarken ağladı insan. Bu son olsun, bu son’
Görüşmek üzere, mutlu kalın…



