Tarım Kredi Holding ‘ Bizim Konyalılar ‘ ile şahlanıyor
Bugün size Türk çiftçisinin her türlü ihtiyacını karşılamaya ve ürünlerini pazarlamayı, Türk tarımını sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlayan Türkiye Tarım Kooperatifleri’nden ve kurumu şaha kaldıran Konyalılardan bahsetmek istiyorum.
Bilindiği üzere, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin kuruluşu, 1863 yılında Mithat Paşa’nın kurmuş olduğu “Memleket Sandıkları”na kadar dayanıyor.
Türkiye’nin tarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyoekonomik güvencesi durumunda olan Tarım Kredi Kooperatifleri bugün, Merkez Birliğine bağlı bölge birlikleri, kooperatifleri, hizmet büroları, şirketleri ve 800 binden fazla ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu.
Ülkemiz ve dünya için tarımın, stratejik önemini kavramış ve sektörün en büyük öncü kuruluşu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, ülke tarımının iftihar kaynaklarından biri haline geldi.
Tarım Kredi Kooperatiflerine Başkan Erdoğan’da çok önem veriyor. Öyleki fırsatçılık yapan marketlere karşı Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri kaliteli ürünleri en uygun fiyatlara veriyor. Öyle ki Başkan Erdoğan, vatandaşı da Tarım Kredi Marketlerine yönlendirmek için sık sık bu marketlerden alışveriş yapıyor.
Başkan Erdoğan her ziyaretinde kooperatif Marketlerin vatandaşın kesesine uygun olduğunu belirterek, " Vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum." İfadelerini kullanmıştı.
Türkiye’nin göz bebeği çiftçi dostu Tarım Kredi Kooperatifinde hepimizi gururlandıran birçok Konyalı isim de bulunuyor. Müsaadenizle o isimleri size tek tek açıklıyım.
Anadolu Birlik Holding’de üst düzey yönetici olan Yılmaz Bademli, Tarım Kredi Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi.
Çumra Şeker Entegre Tesisleri Direktörü Fuat Akay, Tarım Kredi Tedarik ve Üretim Direktörü oldu.
Altınekin Yağ Fabrikası Müdürü Niyazi Arslantaş, Tarım Kredi Yağ A.Ş. Genel Müdürü oldu.
Panagro Et ve Süt Entegre Tesisleri Süt Üretim Direktörü Abdullah Oğul'da Tarım Kredi Süt A.Ş. Genel Müdürü oldu.
Ziraat Bankası’nın duayen ve efsane isimlerinden son dönemde Anadolu Birlik Holding’de görev yapan üreticiye ve çalışanlara finansal rahatlık getirecek birçok projenin isimsiz kahramanı Mustafa Hamurcu’da Tarım Kredi Holding’e Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi.
Yıllarca Konya Şeker’de tüm o yatırımlarda Satın Alma Direktörü olarak görev yapan ve kurumun her kuruşuna sahip çıkan Kadir Aydın şimdi Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yapıyor.
Yıllarca TORKU markasının gelişimini yöneten, Özel Kalem ve İcra Kurulunda birimler arası iletişimi sağlayan, iletişimin her kanalında itibar yönetimi konusunda profesyonel, holding yönetim katında direktörlük yapan isimsiz perde arkası kahramanlarından Fatih Hıdıroğlu Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin İletişim Müdürü.
Geçtiğimiz günlerde ben de Ankara’ya giderek Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettim. Burada değerli dostum, Tarım Kredi Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli ile bir araya geldim ve kurum hakkında değerli bilgiler aldım. Her daim göğsümüzü kabartan ve Konya’mızı gururla temsil eden Yılmaz Badem’liye ne kadar teşekkür etsek az.

