Çok Bulutlu

17°C
Konya

LA TAHSEN- ÜZÜLME

Kayıt Tarihi: 03.07.2022 20:08 - Son Güncelleme: 10.06.2026 22:17
YAZI
A

Mutluluk masaldan başka bir şey değildir, ölümden sonra kendisi için hazırlananı bilmeyen bir insan nasıl mutlu olabilir. İnsanoğlu mutlu olabilmek için ne masallar uydurur.

Toplumda, herkes kendince bir hayat düzeni kurmuş bir masala inanmış, kurduğu bu hayal Dünyasında, hayata tutunmak, mutlu olmak istiyor

Bilgisiz rehbersiz, Kendi kırık dökük akılla yola çıkanlar, plan kuranlar çoğu zaman hayal kırıklığı yaşıyor ve hep üzülüyor.

Bu yazımızda, üzülenlere ışık Rehber olsun diye başta kendimin faydalandığı bir yazıyı özetleyerek bir avuç mutluğa ışık, birazcık sevince ortak olmak istedim.

1. BİR ŞEY OLMUYORSA ÜZÜLME.

-Ya daha iyisi olacak, ya olmaması hayırlıdır, şu uçan kuşlara bak, ne ekerler, ne biçerler, Allah hepsinin rızkını veriyor, ona kefil olan, sana olmayacak mı ona sığın.

2.İNSANLAR SENİN KALBİNİ ÜZMÜŞŞE KIRMIŞSA ÜZÜLME.

-Rahman ben kırık kalpteyim, buyurur, gündüz gibi olmak istiyorsan, gece gibi karanlık nefsini yak.

3.DERDİM VAR DİYORSUN, ÜZÜLME.

-Dert İnsanı hakka götüren buraktır, sanma ki dert sadece sende var, sendeki derdi nimet sayanlar var.

4.UMUDUNU HİÇ YIKMA, ÜZÜLME

 - Yusuf’u hatırla, Dert nerde ise deva orda, gemi nerede ise su orada, suyu ara, yerden, dağdan, su fışkırıyor.

5.DÜNYA MALI GİDERSE ÜZÜLME

 - Onu elde et, ona bak, ama onun için sarhoş olma.

6.LA TAHSEN- ÜZÜLME

-Irmağa Deniz, Denize Okyanusu anlat, aşık olmayana, aşkı anlatma anlamaz, gönülde zerre sevgi olmayan, yanmaz yanamaz.

-Ayağın kırıldı diye üzülme, Allah sana ayak yerine kanat verecek.

-Kuyu dibinde kaldım diye üzülme, Yusuf kuyudan çıktı, Mısır’a sultan oldu.

-İstediğin bir şey olmuyorsa bir hayır, olmuyorsa bin hayır ara.

- Geçmiş ve gelecek İnsana göredir, ama hakikat alemi birdir.

- Dünyada bir elin kesilse korkma, diğer elin yerindedir.

-Bu alem bir Rüyadır başına gelenler geçicidir, dünyanın devamlı olduğu zannına kapılma.

-Her şey üstüne geldiğinde sakın pes etme, çünkü orası her zaman hakikatin değişeceği yerdir.

-Bu Alemin kitabı sensin aç oku.

-Kainatın en uzak köşesi senin içinde bir nokta, yeter ki umudun Allah olsun.

Sonuç olarak, üzülmemek mutlu olmak için, bu hayatta hakikati aramak mesleğin olsun, ücreti bol, sosyal hayatı güzel, sosyal hakları geniştir.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.