Çok Bulutlu

13°C
Konya

İkinci el otomobil piyasasında yeni bir gelişme yaşandı! Uzmanlardan yeni bir uyarı paylaşıldı!

İkinci el otomobil fiyatları %30’a varan bir düşüş yaşadı. Araç satmak isteyen vatandaşlar piyasa araştırmasına başladı.
İkinci el otomobil piyasasında yeni bir gelişme yaşandı! Uzmanlardan yeni bir uyarı paylaşıldı!
Kayıt Tarihi: 11.01.2024 08:32 - Son Güncelleme: 01.05.2024 05:58
YAZI
A

İkinci el fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından galericiler şok teklifler ile vatandaşlara şaşırttı. Düşük fiyattan araç alıp stoklayan galericiler 2024 yılının il 6 ayında yüksek fiyattan araçları satışa koyacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Galericilerin yeni hamlesi

İkinci el otomobil satışları ve fiyatları için son aylarda ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Fiyatların değişmesi ile sektörde %20 ve 30 bandı üzerinden bir gerileme yaşandı. Yapılan habere göre araç satmak isteyen vatandaşlar galericilerin şok teklifleri ile karşı karşıya kalıyor. 6 ay öncesinde 800.000 TL ile alınan araç için bugün 600.000 TL’lik fiyat çıkarılıyor. İşler durdu başlığı altında galeriler tarafından araçlar uygun fiyatlarla satılıyor. Olayın aslı belli oldu.

Sektör temsilcilerinden alınmış olan bilgilere göre piyasada düşüş yaşandığı dönemlerde uygun fiyatlı olarak ikinci el otomobil toplayan galericiler araçlarını satışa koyarak yine stok yapmaya başlıyor. Yaz dönemine stok yapacak olan galericiler yeni bir kar elde etme arayışına girdi.

Depolar boşalıyor

Galericiler 2023 yılında stoklamış olduğu araçları bu yıl uygun fiyatlarla satışa sunuyor. Yapmış oldukları stokçuluk ile birlikte galericiler %100 oranında kar elde ediyor. Galericilerin bu fiyatları şimdi ucuz fiyata çıkarmaların temel sebebi ise 2024 yılındaki araçların stoklarını kullanmak istenmesi olarak ortaya çıktı. 2024 yılı için dövizlerdeki artış ile birlikte girdi maliyetlerindeki yükseliş sebepli sıfır otomobil fiyatları üzerinde yüzde otuzluk bir zam söz konusu olacak. Bu şekilde tüketici ikinci ele yönelip sektörü hareketlendirecek. Bu da fiyatlarda bir yükselmeye sebebiyet verecek.

Uzmanlar uyardı

Şimdiden düşük fiyat üzerinden araç alıp stoklayan galericiler 2024 yılının ikinci yarısında ise bu araçları yüksek fiyattan satışa sunarak kar elde edecek. Düşük fiyattan alıp yüksek kar ile satış yapacak olan galericilerin oyunu ortaya çıktı. Uzmanlar ikinci el araçların acil olmadığı durumlarda şu an satılmaması gerektiğini vurguladı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler