
Hafta sonu tatlısı marmelatlı Milföy

Hafta sonu kolay tarifli güzel bir tatlı yapmak istiyorsanız kesinlikle bu tarifi denemelisiniz. Milföy ve kalan reçelleri değerlendirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. O zaman hemen tarifimize geçeliim.
REÇELLİ MİLFÖY
Malzemeler;
6adetmilföy hamuru
1/2su bardağı çilek reçeli
1/2su bardağı vişne reçeli
Servisi için:
2yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Yapılışı;
Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın.
Çilek ve vişne gibi arzu ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur parçalarının üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
YORUM YAP


Karaman'da OSB'nin, şebeke hattından kaçak su kullanıldığı iddiasıyla suç duyurusu

Konya'da on binler 'sessiz yürüyüş' ile Filistin'e destek oldu

Gökhöyük'te tarih öncesi çağlara ait yerleşimin izleri gün yüzüne çıkarılıyor

Konya'da 150 km hızla cinayet: İfadeler ortaya çıktı

UCLG Başkanı Altay: “Tarihi Bir Kongreye Ev Sahipliği Yaptık”

Tuz Gölü'nde yaşanan kuraklık biyolojik çeşitliliği de etkiliyor

Başkan Altay: “Banliyö Hattıyla Daha Hızlı, Güvenli ve Konforlu Bir Ulaşım İmkanına Kavuşacağız”
