Çok Bulutlu

11°C
Konya

“Bizlerde ‘Can’ Kurtarabiliriz”

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, “Soğuk kış aylarında sessiz can dostlarımızı sokak hayvanlarını unutmayalım. Kapımızın önüne koyacağımız bir kap yemek ve su ile belki de sessiz can dostlarımızın sokak hayvanlarının canını kurtarabiliriz” dedi.
“Bizlerde ‘Can’ Kurtarabiliriz”
Kayıt Tarihi: 15.11.2023 06:49 - Son Güncelleme: 24.10.2025 01:26
YAZI
A

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, kış ayları yaşlaşırken soğuk havalarda su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için çağrıda bulundu. 

 “Soğuk kış günlerine gireceğimiz günlerde, dışarıda yaşam mücadelesi veren sessiz can dostlarımız/sokak hayvanları hayata tutunmaya çalışacak” diyen Koçak, “Kış ayları yaklaşırken sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanlar için bu günler pek kolay geçmiyor. Belirli bölgelerde görülen sokak hayvanlarının zaman zaman üşüdükleri dikkatlerden kaçmıyor. Her gün yemek ve su arayan sokak hayvanları hayvan severler tarafından yardım bekliyor. Birçok hayvan bu soğuk günlerde donma tehlikesi de yaşıyor. Konya bu noktada örnek illerin başında geliyor. Sevgi ve merhamet şehri olan Konya’mızda Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve diğer ilçe Belediyeleri sokak hayvanları için yapılan çalışmalarla birçok ile adeta örnek oluyor” ifadelerini kullandı. 


“KIŞ AYLARINDA BİZ NASIL ÜŞÜYORSAK ONLAR DA BU DUYGUYU YAŞIYOR”

Konya Veteriner Hekimleri Odasının da 31 ilçe de toplam 463 klinisyen Veteriner Hekim ile sessiz can dostlarımızın tedavi edilmesi konusunda canla başla çalıştığına dikkati çeken Mesut Koçak, şunları söyledi:

 “Dışarıya bırakılacak olan bir kap yemek bir kap su çok önemlidir. Kış şartlarında biz nasıl acıkıyor, susuyor ve üşüyorsak aynı şekilde sokakta kalan dostlarımızda bu duyguları yaşıyor. Uygun yerlere bırakacağımız bir kap mama ve bir kap su ile sokak hayvanlarının belki de canını kurtarabiliriz. Onlarında ihtiyaçlarını bir insan olarak karşılamak zorundayız. Evde yapılan yemekleri arttığı zaman çöpe atmak yerine, bir kaba koyarak onların yemesini sağlayalım. Sokak hayvanları için salam, sosis, tavuk, et parçaları, mama, bozulmamış yemekler, ekmekler bırakılabilir. Kuşlar içinde yarısı kesilmiş pet şişeler içine buğday ve hafif ıslatılmış ekmek konulabilir. Pencere önlerine yem koyabiliriz. Ağaçlara ekmek kırıntıları bırakabiliriz.”


“ONLARINDA YAŞAMAYA HAKKI VAR”

 Sokak hayvanlarına sahip çıkmanın gönül işi olduğunu kaydeden Koçak, “Biz nasıl yaşıyorsak, sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı var. Çünkü onlarla aynı doğayı, hayatı paylaşıyoruz. Kış yüreklerinizi dondurmasın. Onlar için öldürücü olmasın. Kış aylarında sokak hayvanlarının her zamankinden daha çok sığınacak yere ihtiyacı vardır. Biz Veteriner Hekimler sokak hayvanları için yem olsun mama olsun her şekilde mücadele ediyoruz. Bugün 31 ilçede toplam 463 klinisyen Veteriner Hekimler ile yağmur, çamur, soğuk, yaz, kış demeden birçok hayvanın tedavisi için müdahale ediyoruz. Biliyorsunuz bir pandemi dönemi yaşadık. Pandemi döneminde bile yasaklar varken, sokak hayvanlarına sahip çıktık. Gece vakitlerinde bile koşturduğumuz zamanlar oldu. Kapınızın önüne koyacağınız bir kap mama ve su onların hayatta kalmasını sağlar. Bizim gibi bir can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşama hakkına sahipler. En sadık dostlar olan bu sevimli canlıları, soğuk kış günlerinde unutmayalım, onlar için bir adım atalım” ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler