Asgari ücret zammı için dev teklif: Yüzde 78,8 zam istendi! İşte o rakam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı işçi temsilcileri olmadan yapılırken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) geçen yıl aldığı kararı bu yıl da uyguladı ve komisyona katılmadı. İşveren temsilcileri ile hükümet tarafından görevlendirilen bürokratların yer aldığı toplantı, işçi kanadı olmadan gerçekleşti.
Türk-İş, toplantıdan dakikalar önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a kapalı bir zarf sundu. Konfederasyon adına Bakanlığa iletilen mektubu Türk-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar teslim etti. Zarfın içinde yer alan talep metninde herhangi bir zam oranı ya da doğrudan bir ücret rakamı bulunmadı.

Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, Türk-İş’in ilettiği taleplerin tamamının karşılanması halinde mevcut asgari ücrette yaklaşık yüzde 78,8 oranında artış yapılması gerekiyor. Bu artışın karşılığı ise asgari ücretin 39 bin 525 liraya yükselmesi anlamına geliyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısının 18 Aralık’ta yapılması planlanıyor. Sürecin, işçi tarafının resmi olarak masada yer almadığı ancak taleplerini farklı kanallarla ilettiği bir zeminde devam edeceği görülüyor.
YORUM YAP
Başkan Altay: “Yer Üstünde Hayata Geçirdiğimiz Büyük Eserler Gibi Yerin Altına da Konya Modeli Belediyecilik Mührünü Vuruyoruz”
Konya'da Çocuğa şiddet cezasız kalmadı! Çocuğu acımasızca döven din görevlisi tutuklandı!
Acımasız anne bebeğini çöpe attı: Adalet geç de olsa yerini buldu!
İşte Konya'ya atanan hakim ve savcılar listesi
Eyüp Can Güner dosyasında yeni tartışma: İkinci ATK raporuna sert tepki
Yer Konya... DNA testi araştırıp 6 aylık hamile eşini katletmişti! Yargıtay ‘iyi hal’ kararını bozdu
Konya'da komşusunu bıçaklayarak katletti! Cinayetin nedeni pes dedirtti



