Yer Konya... Yargıtay’dan tartışılacak karar! Ayşe Temel tecavüzcü kayınbiraderini öldürmüştü: Dava sil baştan

Olay, 12 Aralık 2022'de merkez Sancak Mahallesinde yaşandı. 3 çocuk annesi Ayşe Temel, kendisine 3 yıldır tecavüz ettiğini ileri sürdüğü kayınbiraderi Murat Can Eskici'yi bıçaklayıp öldürdü. Gözaltına alındıktan sonra suçunu itiraf eden Eskici, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ayşe Temel hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede Temel'in gayri meşru bu ilişkiye tahammül edemeyerek Eskici'yi 'fantezi yapacağız' diyerek cinsel ilişkiye girme vaadiyle ikna edip ellerini ve ayaklarını yatağa bağladığı, önce kafasına geçirdiği poşet ile boğmaya çalıştığı ancak bunda başarılı olamayınca Eskici'yi karın ve boyun bölgesinden birçok kez bıçaklayarak öldürdüğü, Eskici'yi bağladığı eşarpları da çamaşır makinesinde yıkadığı belirtildi.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılaması yapılan Ayşe Temel, Temmuz 2023'te hiçbir indirim uygulanmadan 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi de verilen bu kararı onadı.

YARGITAY KARARI BOZDU
Ayşe Temel'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Temel'e verilen cezayı eksik ceza tayini ile hukuka aykırı buldu.

Ceza Dairesinin kararında, "Ayşe Temel'in fantezi yapacağım diyerek Eskici'nin ellerini ve ayaklarını eşarpla yatağa bağladığı, başına poşet geçirdiği ancak Eskici'nin kafasını sağa sola sallamasıyla poşetin yırtıldığı, sonrasında Eskici'yi defalarca bıçakladığı, olayın 'beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme' suçunu oluşturduğu ve bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği gözetilmeden bu şekilde hüküm kurulması eksik ceza tayini ve hukuka aykırı bulunmuştur" denildi.
Kararda ayrıca Murat Can Eskici'nin sık sık evine gittiği yengesi ile gönül ilişkisi ve cinsel birliktelik yaşadıkları, rıza ile başlayan gönül ilişkisini Temel'in bir süre sonra istemediği halde Eskici'nin ısrarlı davrandığı, Ayşe Temel hakkında ceza tayin edilirken 'haksız tahrik' indiriminin de asgari hadden yapılması gerektiği belirtildi. Murat Can Eskici'nin küçük yaşta başka bir aileye evlatlık verildiği için soyadının farklı olduğu öğrenildi. Ayşe Temel'in 3. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden yargılaması yapılacak.
Sabah
YORUM YAP
Yer Konya... Karakolda cinayet! Gözaltındaki 18 yaşındaki çocuğu bıçaklayıp öldürdüler
Boşanma sonrası katliam yaptı! Eski eşini ve kayınvalidesini öldürdü, üvey kızını yaralayıp intihara kalkıştı
Konya tarihinin en büyük arsa ihalesi yapıldı!
Tramvay Hattı Çalışması Kapsamında TÜMOSAN Kavşağı’nda Yol Genişletme Çalışması Başladı
Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak Geminbeli Tüneli'nde geri sayım
Balıkesir'de cezaevi firarisi tarafından öldürülen uzman çavuş toprağa verildi
Araç gasbetti, 2 kişiyi öldürüp, 2'si polis 7 kişiyi yaraladı; çatışmada etkisiz hale getirildi

