Yer Konya... Emekli öğretmenin hukuk mücadelesi

Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Bekir Çetin (72), 'kimliğiniz teröristlerin üzerinde ele geçirildi, can ve mal güvenliğiniz tehlikede' denilerek kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düştü. Kredi çektirilen, arsası, evi sattırılan, bankadaki birikimlerinin yitiren ve üstünü üstlük paraları da şehir şehir dolaştırılarak dolandırıcıların söyledikleri noktalara bıraktırılan Çetin'in 8 yıldır adalet mücadelesi sürüyor. Yargılanan 1 şüpheli 4 yıl 6 ay, 1 şüpheli 8 yıl 9 ay hapse çarptırılırken, 2 şüpheli de beraat ettirildi. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi ise kararı bozarak yeniden yargılanmalarına karar verdi. Bekir Çetin ise olayın organize bir suç olduğunu, 8 yıldır hastalıklarla mücadele ettiğini ve adaletin yerini bulması gerektiğini söyledi.

Akşehir ilçesinde tek başına yaşayan emekli öğretmen Bekir Çetin'in hayatı Ekim 2018'de gelen telefonla kabusa döndü. Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 'kimliğiniz teröristlerin üzerinde ele geçirildi, can ve mal güvenliğiniz tehlikede' diyerek Çetin'in evini, arsasını satmasını, kredi çekmesini ve bankadaki paraları başka hesaba geçirmesini, bunların devletin teminatı altında olacağını söyledi. Dolandırıcılar inandırıcılığı attırmak için Çetin'e tüm banka ve kimlik bilgilerini de söyledi.
'SEN BİZE PAŞA, BİZ SANA KAPTAN DİYE HİTAP EDECEGİZ'
Dolandırıcılar Bekir Çetin'e WİFİ bağlantısı olmayan basit bir telefon alması gerektiğini, bundan sonra onunla irtibat kuracaklarını söyledi. Dolandırıcılar ayrıca 'sen bize paşa, biz sana kaptan diye hitap edeceğiz' diyerek Çetin'e telkinde bulundu. Bankalar arası para transferi yaptırılan Bekir Çetin, dolandırıcıların isteği üzerine bir de 35 bin TL kredi çektirildi. Dolandırıcılar tapudaki örgüt elemanlarını açığa çıkarmak için üzerine kayıtlı ev ve arsayı satması gerektiğini söylemesi üzerine Çetin, bu iki taşınmazını da ederinin altında sattı.
PARAYI AYAKLARINA KADAR GETİRTTİLER
Dolandırıcılar Çetin'e kredi ve arsa parası olan toplam 87 bin TL parayı Adana Pozantı ilçesi Akçatekir mevkiine 5 kilometre kala bir bölgede, trafik levhasının altına bırakması gerektiği söyledi. Bunun üzerine yola çıkan Çetin, parayı söylenen yere bıraktı. Tapudaki örgüt elemanının tamamen tespit edilemediğini, orada çalışanlar hakkında yeniden bir operasyon yapılacağını söyleyen dolandırıcılar, bu nedenle evinin satışını yaparak belirtecekleri yere parayı bırakmasını istedi. Evini 130 bin TL'ye satan Bekir Çekin, parayı da dolandırıcıların isteği üzerine Konya Ereğli ilçesinde Ulukışla tabelasının dibine bıraktı. Dolandırıcılar bu kez de Çetin'e kimliğinin Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bir soyguna karıştığını, Bilecik savcılığına gidip ifade vermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Çetin, Bilecik'e gitti. Akşehir'e dönen ve bir daha aranmayan Çetin, dolandırıcılığı anlayınca savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

4 ŞÜPHELİNİN 10'AR YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanan şüpheliler Burhan Ölsen (47), Ferhan Seven (35), Mesut Türkcan (43) ve Süleyman Oğuz (45) hakkında 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
2 ŞÜPHELİ BERAAT ETTİ 2 ŞÜPHELİ CEZA ALDI
Akşehir Ağır Ceza Mahkemesince yargılamaları yapılan sanıklardan Mesut Türkcan ve Süleyman oğuz beraat ettirilirken, Burhan Çakır 4 yıl 6 ay, Ferhan Seven ise 8 yıl 9 ay hapse çarptırıldı. Bekir Çetin'in avukatları verilen bu karara itiraz etti. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozarak sanıkların yeniden yargılamasını kararlaştırdı. Ferhan Seven'in burada görülen duruşmada, 'Suç işledik, cezasını çekeceğiz' demesi dikkat çekti. Savcılık mütaalasında ise Burhan Çakır ve Ferhan Seven yönünden ilk derece mahkemesinin kararını kaldırarak suçu örgüt çerçevesinde işlediklerini belirterek cezalandırılmasını talep etti.
BENİM MALIMA ÇÖKTÜLER
8 yıldır hayatının kabusa döndüğünü belirten Bekir Çetin ise, "8 yıldır hastayım. Yalnız yaşıyorum. Bunlar benim malıma çöktüler. Ben bunların adaletle geri dönmesini istiyorum. Bu organize bir suç. Ona göre cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.
YORUM YAP
Konya'da Kurban Bayramı için tedbirler alındı
CHP'deki savaş Konya'ya da sıçradı! Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kaldırdılar
Başkan Altay: “1 Milyon 800 Bin Çiçeği Toprakla Buluşturuyor, Konya’mızın Görsel Zenginliğini Artırıyoruz”
Konya'da CHP'li belediyeye ayrımcılık cezası
Annesini 20, babasını 10 bıçak darbesiyle öldüren şüpheli: Kriz anında yaptım
Yer Konya... Okulda ölümde sorumlu yok!
Konya’da Dehşet: Anne ve Babasını Bıçaklayarak Katletti

