Taşkentliler birlik olup Tarım alanlarının, yeşilliğin yok olmasına GES talananı DUR dedi

8 aydır Süreci takip Eden Naim Özetci, Taşkentliler ve Konya, İstanbul Taşkentliler Dernekleri Avukatları Seyda Afyoncu ve Salih Ünal ile mutlu sonuca ulaştılar.

8 aydır kararlı bir şekilde davalarını takip edip seslerini gür bir şekilde duyuran Taşkentliler ÇED gerekli değildir raporunu iptal edilmesini sağladılar.

Süreci başından beri yürüten Naim Özetci şu açıklamaları yaptı bizler 3.aydan bu yana mücadele veriyoruz. Hıra mahallesi Muhtarı Erdal Özağıra gelen tebligatla konudan haberdar olduk. Daha sonra hemşehrilerimiz ile Çevre platformunu kurup hep birlikte dava açma konusunda karar aldık ve davamızı açtık.

Mahkemenin atamış olduğu 7 tane bilirkişiden 6 tanesi buraya GES yapılamaz dediler. 27 Ekim da yapılan duruşmadan sonra 4 Kasımda açıklanan mahkeme kararı ile ÇED gerekli değildir raporu iptal edildi. Tüm hemşehrilerimize ve Avukatlarımıza teşekkür ediyorum.

Yetkili merciler bundan sonra karar alırken yöre halkının görüş ve önerilerini almadan önüne gelen evrakları masa başında değilde yerinde incelerlerse insanları mağdur etmemiş olurlar.

YORUM YAP
Konya’da sınava girmek için evden kaçtı, şimdi Isparta’da ilçe kaymakamı!
Konya cezaevinde işkence iddiası! 40 gün tutukluluk kırık ve yaralarla bitti
Aksaray'da görevden alınan ilçe milli eğitim müdürü intihar etti! Şok iddia
Sadece 14 eksik kaldı! 2,5 yılda Meclis'te tablo değişti... 3 isim daha AK Parti'ye mi katılacak?
Başkan Altay Yunak’a Kazandırılan Parkın Açılışını Yaptı, Gençlerle Buluştu
Adı bile korkutuyor! Konya'daki bu yer bir zamanlar çocukların kabusuydu!
Konya’daki o yere gitmek yürek istiyor: Riskli olabilir!


