Çok Bulutlu

11°C
Konya

Selçuklu’da Kültür ve Sanatla Dolu Bir Eylül Ayı Yaşandı

Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Sanat Akademisi, Eylül ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklere imza atarak kültür ve sanat rüzgarı estirdi.
Selçuklu’da Kültür ve Sanatla Dolu Bir Eylül Ayı Yaşandı
Kayıt Tarihi: 28.09.2025 16:01 - Son Güncelleme: 10.10.2025 18:37
YAZI
A

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi, Eylül ayında gerçekleştirdiği birbirinden değerli konser ve tiyatrolarla unutulmaz bir ay yaşattı. Sanat Akademisi daha önce de “Zeki Müren Şarkıları” ve “Müslüm Gürses Şarkıları” konserleriyle müziğin efsane isimlerini anarak büyük beğeni toplamıştı. Bu ay da her yaşa hitap eden ve zengin içeriklerle hazırlanan programlar sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.


Ferdi Tayfur’un şarkılarına binlerce Konyalı eşlik etti

Sanat Akademisi Müzik Topluluğu tarafından Eylül ayındaki etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan “Ferdi Tayfur Şarkıları” Konseri en çok ilgi gören etkinlik oldu. Bu özel konserde; sözleri, müziği ve eşsiz yorumuyla Türk müziğine ölümsüz eserler bırakan usta sanatçı Ferdi Tayfur’un en sevilen eserleriyle sanatseverler nostalji dolu, unutulmaz bir gece yaşadı. Selçuklu Kongre Merkezi Açık Hava Sahnesi’nde binlerce izleyicinin katılımıyla gerçekleştirilen konserde Ferdi Tayfur’un “Huzurum Kalmadı”, “Ben de Özledim”, “Bana Sor” ve “Sabahçı Kahvesi” gibi dillere pelesenk olmuş parçaları, hep bir ağızdan söylendi.

Yetişkin Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Şen Şakrak Şov” ile Çocuk Tiyatrosu bünyesinde drama eğitimi alan minik oyuncuların sahne aldığı “Paldır Güldür Şov” oyunları da izleyicileri hem güldürdü hem de büyük alkış topladı. Akademinin “90’larTürkçe Pop” konserleri nostalji keyfi yaşatırken, “Fasıl Meclisi” konseri ise klasik Türk müziği sevenlerle ilk kez buluşmuş oldu. Sanat Akademisi, tiyatro ve müzikle dolu etkinlik takvimiyle özel performanslara ev sahipliği yaparak Konya’nın kültür ve sanat yaşamına değer katmaya devam edecek.


Başkan Pekyatırmacı: “Sanat Akademimiz artık salonlara sığmıyor”

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin düzenlediği konserlerin yoğun ilgi gördüğüne vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sanat Akademimiz artık salonlara sığmıyor. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Kongre Merkezi’nde açık hava konserimiz olmuştu. Orada 10 binin üzerinde hemşehrimizle buluşmuştuk. İnanıyoruz ki şehirde sanat ve kültürel faaliyetler icra ediliyorsa o şehirde hayat, canlılık var demektir, insanlar birlikte mutlu demektir. O yüzden Sanat Akademisi inşallah her yerde olmaya bundan sonra da devam edecek. Temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek öncelikli görevimiz. Ama bu görevleri en iyi şekilde icra ettikten sonra eğitimden sağlığa, spora, kültüre, sanata, müziğe, tiyatroya varıncaya kadar her alanda olmamız gerekiyor. Bu anlamda Konyamızda eğitim, spor, sağlık ve kültür alanlarında çok güzel işlere imza atıyoruz” dedi. 


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler