Çok Bulutlu

14°C
Konya

Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Silivri merkezli 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada, "Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak
Kayıt Tarihi: 24.04.2025 06:20 - Son Güncelleme: 06.05.2026 09:00
YAZI
A

Prof. Dr. Naci Görür, Silivri merkezli 12.13'te 4,9 büyüklüğünde, 12.49'da ise 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 sularında Silivri açıklarında 4,0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor." ifadelerini kullandı.

'ASIL DEPREM DAHA BÜYÜK'

Görür açıklamasının devamında, "İstanbul’da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler