Çok Bulutlu

13°C
Konya

Özkan Saçkan’la Günün Kitapları

Özkan Saçkan’la Günün Kitapları
Kayıt Tarihi: 18.04.2024 14:54 - Son Güncelleme: 01.05.2024 13:13
YAZI
A

Felsefe tarihini yarattığı yeni kavramlar

CHARLES SandersPeirce’den FELSEFENİN İLKELERİ. Pragmatizmin, sembolik mantığın ve göstergebilimin kurucusu, Amerikalı filozof un kitabı, filozofun bilim ve felsefe tarihini yarattığı yeni kavramlarla derinlikli ve özgün yaklaşımıyla ele aldığı dört kitaptan oluşuyor: felsefe tarihi, bilim tarihi ve bilimsel felsefe hakkındaki görüşlerini içeren Genel Tarihi Yönlendirme; Bilimlerin Sınıflandırılması; Fenomenoloji ve Normatif Bilimler. Yazarın bilimsel bakış açısı felsefi görüşlerini de şekillendirdiğinden pragmatizmi aslında bilimde kullanılan yöntemlerin doğal bir sonucudur. Mantıksal pozitivistler gibi metafiziği tamamen reddetmek yerine, onu bilimsel kılmaya çalışır.” 392 SAYFA.

(YAPI KREDİ YAYINLARI)

Yaşam ve yaşamanın tüm yönleri

PAUL Veyne’denSONSUZLUKTA SIKILMAYACAĞIM. Roma tarihinin en önemli uzmanlarından kabul edilen yazar, biyografik eserinde hayatının kah mutlu kah üzücü, kah rahat kah zor anlarını tüm çıplaklığıyla anlatıyor; yirminci yüzyılın siyasi ve sosyal hayatından kesitler sunuyor; yaşam ve yaşamanın tüm yönleri üzerine düşüncelerini paylaşıyor. 232 SAYFA.

(ALFA YAYINLARI)


Geçmişi cinayetlerle dolu bir aile…

BENJAMİNStevenson’danAİLEMDEKİ HERKES BİRİNİ ÖLDÜRDÜ. Kara Dil lakaplı bir seri katil, 267.000 dolar dolu bir çanta ve geçmişi cinayetlerle dolu bir aile… Ben Ernest Cunningham. Bana Ern ya da Ernie diyebilirsiniz. Size bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ailemdeki herkes birini öldürdü… Aramızda daha başarılı olanlar bunu birden fazla kez yaptı. İnanın dramatik olmaya çalışmıyorum. Bu konuda bazılarımız iyi, bazılarımız kötü, bazılarımız sadece talihsiz. Ancak bir konuya daha dikkat çekmek isterim. Mesele şu ki biz Cunninghamlar pek anlaşamayız. Tek ortak noktamızı da zaten size söylemiştim. 206 SAYFA.

(ALTIN KİTAPLAR)


Herkes kaçana kadar kendini bir yem gibi sunmak

YUMEJİ’denCADILARIN CENNETİ3-ŞÖMİZLİ. Doğanın terk ettiği bir dünyada insanlığın tüm umudu cadılardır! Amurların seslerini takip eden Pilly ve Oak, dağlarda cadıların saklı bir yerini bulmuştur. Ancak orada yaşayan kadınlar, Cennet hakkında bilgiye sahip değillerdir. Pilly ve Oak, yola çıkmaya hazırlanırken babasını arayan Hina, onları takip etmek ister. Ama korkunç bir gerçeği öğrenir. O esnada Oak, uzaktan ayak sesleri duyar. Askerler sığınağa doğru geliyordur. Fakat,Pilly’nin bir planı vardır. Herkes kaçana kadar kendini bir yem gibi sunacaktır. Acaba buradan sağ çıkabilecek midir. 200 SAYFA.

(ATHİCA YAYINLARI)

Fanatizm psikolojisi, mekanizması, paradoksu nedir?

AKİFManaf’tanFANATİSM NEDİR VE NASIL GİDERİLİR? Fanatizm nedir? Fanatizm dinamikleri nedir? Fanatizm psikolojisi nedir? Fanatizm kodları nedir? Fanatizm mekanizması nedir? Fanatizm paradoksu nedir? Fanatizm gerçeği nedir? Fanatizm dönüşümü nedir? Fanatizm patlaması nedir? Fanatizm kökeni nedir? Fanatizm sendromu nedir? Bu ve bunun gibi sorular artık cevapsız kalmayacak! 256 SAYFA.

(AZ KİTAP)

İnsanların yaşamına nasıl yön verir?

HANZADE Servi’den DADI EFTALYA’NIN PEMBE MİSKETİ. Paydaş ailesi Ayaydınlar Çiftliği’ni satıp İstanbul’a yerleşme kararı almıştır. Aslan ve Aşkın Paydaş taşınma işlerini halletmek için İstanbul’dayken çocuklara -Nazlı, Timuçin, Neşe ve Gece’ye- Dadı Eftalya bakacaktır. Nazlı sosyal medya bağımlısı bir çocuktur, hayali youtuberlıktır. Timuçin korkusuz, kendinden emin, çok okuyan, meraklı, araştırmacı bir çocuktur. Neşe’nin Sırma adında hayali bir arkadaşı vardır. Kurduğu düzgün cümlelerle herkesi kendine hayran bırakan Gece üç ay önce konuşmayı aniden bırakmıştır. 240 SAYFA.

(BİLGİ YAYINEVİ)


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

S*****e A*s

22.04.2024 19:27

Her biri hazine kitaplar için teşekkürler... Aydınlatıcı bilgiler için ayrıca teşekkürler sayın yazar...
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler