Müge Anlı gündeme getirmişti: Büyükşen çiftinin oğlu Doktor Osman karar sonrası ilk kez konuştu!

Türkiye'nin yıllarca konuştuğu olay, merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde yaşandı. 3 Eylül 2018 tarihinde Büyükşen ailesinin evine giren kar maskeli katil, Metin ve Nejla Büyükşen çiftini tüfekle vurarak öldürürken evde bulunan çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen'i (28) de yaralandı. Olaydan yaklaşık 3 yıl sonra cinayetleri işlediği ileri sürülen Ertuğrul Çelik (48) ile onu azmettiricileri Esra Taş (31) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (50) tutuklandı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan Ertuğrul Çelik, 'kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet hapis, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 4 yıl, Fatma Büşra Büyükşen'i 'yaralama' suçundan 9 ay hapis, Abdullah Başdemir ve Esra Taş ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan 2'şer kez müebbet hapis, 'nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme suçuna azmettirme' suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara verilen bu cezalar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından da onandı.

ANNE VE BABAMA SON GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİĞİM
Türkiye aylarca öldürülen Büyükşen çiftinin doktor oğulları Osman'ın verdiği mücadeleyi konuşmuştu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, anne ve babasının katillerini bulmak için büyük uğraş veren Osman Büyükşen, taraflı tarafsız herkesin desteğini kazanmıştı.

Anne ve babasının katillerinin cezasının onanmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Büyükşen duygularını SABAH'a anlattı. İskenderun Devlet Hastanesinde Çocuk Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Osman Büyükşen, "Maalesef gidenler geri gelmiyor. Anne ve babam geri gelmeyecek ama 7 yıl sonra adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Bu kararla birlikte omuzlarımdaki yüküm biraz daha hafifledi.

Çünkü onlar yakalanıncaya kadar annemi babamı kim öldürdü sorusu hep içimi yiyordu. Geceleri uyuyamıyor bu belirsizlik içimi kemiriyordu. Bu nedenle mesleğime konsantre olamıyordum. Ailecek çok zor durumlardan geçtik. Kardeşlerimle karşı karşıya geldiğim zamanlar oldu. Biz katilleri ararken onlar yıllarca dışarıda gezip, tozup, keyiflerine bakıp eğlendi. Ama bu kararla birlikte anne ve babama son görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Vicdanen rahatladım. Bu kararı duyunca 7 yıldır yaşadığım şeyler gözümün önünden geçti. Annem ve babamla yaşadığım günler aklıma geldi. Tekrar tekrar anne ve babamın fotoğraflarına baktım. Onlarda artık mezarlarında huzur içinde yatacaklar. Bizim için zor bir süreçti. Bizde, insanlarda dava ne olacak nasıl sonuçlanacak diye düşünüyorduk. Ama adalet tecelli etti ve istediğimiz gibi sonuçlandı. Bu davanın bu şekilde sonuçlanacağından emindim. Yargıtay'da bu yönde kararını verdi' ifadelerini kullandı.
Sabah
YORUM YAP
Yer Konya... Karakolda cinayet! Gözaltındaki 18 yaşındaki çocuğu bıçaklayıp öldürdüler
Boşanma sonrası katliam yaptı! Eski eşini ve kayınvalidesini öldürdü, üvey kızını yaralayıp intihara kalkıştı
Konya tarihinin en büyük arsa ihalesi yapıldı!
Tramvay Hattı Çalışması Kapsamında TÜMOSAN Kavşağı’nda Yol Genişletme Çalışması Başladı
Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak Geminbeli Tüneli'nde geri sayım
Balıkesir'de cezaevi firarisi tarafından öldürülen uzman çavuş toprağa verildi
Araç gasbetti, 2 kişiyi öldürüp, 2'si polis 7 kişiyi yaraladı; çatışmada etkisiz hale getirildi

