Medicana Konya’da “Hoşgörü Şehrinin Güçlü Kadınları” Paneli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Konya’da düzenlenen “Hoşgörü Şehrinin Güçlü Kadınları” paneli, tıp, girişimcilik ve tasavvuf perspektiflerini bir araya getirerek katılımcılara ilham veren anlara sahne oldu. Medicana Konya Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, kadınların toplumdaki rolü bilimsel ve manevi yönleriyle ele alındı.
Panelin moderatörlüğünü Medicana Konya Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Oktay Sarı üstlendi. Sarı, konuşmacıların değerlendirmelerini birbirine bağlayan sunumuyla etkinliğe farklı bir derinlik kazandırdı. Programın kapanışında tasavvuf kültürüne dair bir Osmanlı anekdotu paylaşan Sarı, tasavvufta asıl amacın egoyu aşarak hakikate ulaşmak olduğunu vurguladı.

“DOĞUM SADECE TIBBİ BİR SÜREÇ DEĞİL”
Panelin dikkat çeken konuşmalarından birini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. S. Nihal Gökmen yaptı. Doğum sürecini yalnızca biyolojik bir olay olarak görmediklerini belirten Gökmen, doğumun insanın içsel dönüşümünü simgeleyen güçlü bir metafor olduğunu ifade etti.
Gökmen, “Rahimdeki çocuk için doğum, bulunduğu dünyanın sonu gibi görünse de aslında yeni bir hayatın başlangıcıdır. İnsan da çoğu zaman sancılı süreçlerden geçerek daha geniş bir bilinç düzeyine ulaşır” dedi. Modern yaşamın getirdiği yoğun stresin kadın sağlığını etkilediğine de değinen Gökmen, kadınların doğalarındaki şefkat ve dengeyi korumalarının önemine dikkat çekti.

GİRİŞİMCİLİKTE “GÖNÜL ODAKLI” YAKLAŞIM
Panelin girişimcilik bölümünde söz alan Ebrar Unlu Mamulleri’nin kurucusu Mürrüvet Uğur ise başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. İşletmesinin isminin özel bir anlam taşıdığını dile getiren Uğur, bu ismi “iyilik ve doğruluk” kavramlarını temsil ettiği için seçtiğini söyledi.
Ticarette en büyük motivasyonunun kazanç değil insanları mutlu etmek olduğunu belirten Uğur, “Bugüne kadar ‘ne kadar kazandım’ diye düşünmedim. Amacım en iyi ürünü ortaya koymak ve insanların yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek oldu” ifadelerini kullandı.
“KADINLARIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ”
Programın sonunda konuşan Medicana Konya Hastanesi Başhekimi Elif Ünüvar ise panelin kadınların toplumsal hayattaki gücünü ve birleştirici rolünü gösteren önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Ünüvar, organizasyona katkı sunan konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.
Yoğun ilgi gören etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.
YORUM YAP
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı

