Çok Bulutlu

21°C
Konya

Korkulan oldu! O vaka Konya'ya da sıçradı, vatandaş acilin yolunu tuttu!

Konya’nın Kulu ilçesinde kene vakaları yeniden görülmeye başlandı. Aynı gün içinde dört kişi kene ısırığı nedeniyle hastaneye başvururken, yetkililer kırsala çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Korkulan oldu! O vaka Konya'ya da sıçradı, vatandaş acilin yolunu tuttu!
Kayıt Tarihi: 14.06.2025 14:25 - Son Güncelleme: 11.05.2026 12:50
YAZI
A

Konya’nın Kulu ilçesinde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kene vakalarında artış yaşanıyor. Son olarak M.D. isimli bir vatandaş, bacağında kene fark etmesi üzerine Kulu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahale ile kene kontrollü şekilde çıkarıldı. Gerekli tetkiklerin ardından vatandaş taburcu edildi.

Aynı gün içinde kene ısırığı şikayetiyle üç kişinin daha hastaneye başvurduğu öğrenildi. Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda vakaların arttığını belirterek, doğaya çıkan vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar, kene temasında panik yapılmadan en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguluyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler