Konya’daki Trabzonlular iftar sofrasında buluştu

Konya'da, mübarek Ramazan ayının manevi atmosferi, Trabzonluların geleneksel iftar yemeği programında bir araya gelerek daha da güçlendi. Konya Trabzonlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği, Konya'da yaşayan Trabzonlu hemşerilerinin bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştirdiği anlamlı bir etkinlik oldu. Dernek yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda hemşeri, bu özel akşamda iftarlarını açmak için bir araya geldi.
Dernek Başkanı Celalettin Çiftçi, geleneksel iftar programına katılan tüm hemşerilerine teşekkür ederek, Ramazan ayının sadece oruç tutmanın ötesinde, birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirtti. Çiftçi, "Bu mübarek ayda bir araya gelerek hemşerilerimizle hasret gidermek ve dayanışma içinde olmak, bizim için çok kıymetli. Bu tür etkinlikler, gurbetteki hemşerilerimizin birbirleriyle bağlarını kuvvetlendirmesine ve memleket hasretini bir nebze olsun dindirmesine vesile oluyor," dedi.
Ayrıca, yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Çiftçi, "Ramazan Bayramı'nın ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum," ifadelerini kullandı. Trabzonlu hemşerilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, Türk Tasavvuf Müziği dinletisi ise davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı ve ruhani bir atmosfer oluşturdu. Bu etkinlik, gurbetteki Trabzonlular için manevi bağlarını güçlendiren ve birlikte olmanın önemini bir kez daha hatırlatan anlamlı bir buluşma oldu.


YORUM YAP
Konya'daki bu hastanedeki skandalı SGK ortaya çıkardı! Hastalardan fazla para alıyormuş
Konya'da uzaklaştırma kararı olan eşine eczanede dehşeti yaşatmıştı! 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı
Hayallerimizle oynadı
Konya’da far avı yaparken operasyonla yakalandılar: 4 kişiye rekor ceza!
Konya’da 400 kişilik gece şehir gündemine damga vurdu
Yer Konya... Ameliyathane teknisyeninin medikal malzeme vurgunu
Konya'da 5 kritik kavşakta EDS-4 sistemi devreye giriyor

