Konya’daki ilçelerde kaymakamlar değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yer alan atama kararı kapsamında Konya’da birçok ilçenin kaymakamı değişti. Kararnameyle Selçuklu, Ereğli ve Cihanbeyli ilçelerine yeni kaymakamlar atanırken, görev yerleri değişen bazı mülki idare amirleri farklı illerde görevlendirildi.
SELÇUKLU, EREĞLİ VE CİHANBEYLİ’YE YENİ İSİMLER
Atama kararına göre, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde görev yapan Ali Candan, Konya’nın merkez ilçelerinden Selçuklu’nun yeni kaymakamı oldu. Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Ereğli Kaymakamlığı görevine getirilirken, Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş da Cihanbeyli Kaymakamı olarak atandı.
KONYA’DAN AYRILAN KAYMAKAMLAR YENİ GÖREVLERİNE GEÇİYOR
Kararname kapsamında Konya’da görev yapan bazı kaymakamlar da farklı il ve ilçelerde görevlendirildi. Ereğli Kaymakamı Murat Eren, İstanbul Silivri Kaymakamlığına atanırken, Altınekin Kaymakamı Ali Can Yıldız’ın yeni görev yeri Kırşehir’in Akçakent ilçesi oldu.
Çeltik Kaymakamı Doğan Can Kandemir, Giresun’un Alucra ilçesine gönderilirken, Doğanhisar Kaymakamı İbrahim Zahid Ahat ise Bayburt’un Demirözü ilçesinde görev yapacak.
Öte yandan Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer, Yozgat Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Cihanbeyli Kaymakamı Fatih Uzun da Erzurum Vali Yardımcılığı görevine getirildi.
Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle birlikte Konya’daki birçok ilçede idari kadrolarda önemli değişiklikler yaşanmış oldu. Bu atamaların önümüzdeki günlerde resmen uygulanması bekleniyor.
YORUM YAP
Başkan Altay: “Yer Üstünde Hayata Geçirdiğimiz Büyük Eserler Gibi Yerin Altına da Konya Modeli Belediyecilik Mührünü Vuruyoruz”
Konya'da Çocuğa şiddet cezasız kalmadı! Çocuğu acımasızca döven din görevlisi tutuklandı!
Acımasız anne bebeğini çöpe attı: Adalet geç de olsa yerini buldu!
İşte Konya'ya atanan hakim ve savcılar listesi
Eyüp Can Güner dosyasında yeni tartışma: İkinci ATK raporuna sert tepki
Yer Konya... DNA testi araştırıp 6 aylık hamile eşini katletmişti! Yargıtay ‘iyi hal’ kararını bozdu
Konya'da komşusunu bıçaklayarak katletti! Cinayetin nedeni pes dedirtti



