Konya’daki ders sıralarından televizyon programı yarışmalarına: Akademisyen ‘Beyaz'la Joker’de Konya’yı temsil etti!

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde görev yapan Öğretim Görevlisi Ali Bozgedik, ekranların ilgi gören bilgi yarışmalarından Beyaz'la Joker’e katılarak akademik bilgisini bu kez televizyon stüdyosunda sınadı.
Eşi ve yakın bir arkadaşının desteğiyle yarışmaya katılan Bozgedik, ilk sorulardan itibaren sergilediği performansla dikkat çekti. Soruları art arda doğru yanıtlayan akademisyen, kısa sürede yüksek ödül basamaklarına ulaştı ve 3 milyon TL’lik aşamaya kadar ilerledi.

Sanat tarihi detayı kaderi belirledi
Yarışmanın kritik anlarından birinde karşısına, ünlü ressam Vincent van Gogh’un “Yıldızlı Geceler” tablosuyla ilgili bir soru çıktı. Eserde yer alan büyük ağacın adının sorulduğu bu bölümde tereddüt yaşayan Bozgedik, verdiği yanıtla büyük ödül şansını yitirdi.

İlerleyen etaplarda bir soruda daha hata yapan yarışmacı, son soruya kadar gelmeyi başardı. Finalde ise I. Elizabeth’in 1599 yılında Osmanlı padişahı III. Mehmed’e gönderdiği ve dönemin diplomatik ilişkilerinde ses getiren hediyenin ne olduğu soruldu. Şıklar arasında kararsız kalan Bozgedik, risk almamayı tercih etti.
Doğru cevaptan emin olamayan akademisyen, yarışmadan çekilerek 100 bin TL ödülün sahibi oldu. Stüdyoda duygusal anlar yaşanırken, Bozgedik’in performansı hem yakın çevresi hem de izleyiciler tarafından takdir topladı.
YORUM YAP
Sektörün öncü markası Küçük Group Elevex Konya’da sahne alıyor
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!

