Parçalı Bulutlu

21°C
Konya

Konya’daki ayakkabı işçileri iş bıraktı: “Ücret yok, sigorta yok”

Konya’nın ayakkabı üretim üssü Aykent’te sayacılar, düşük ücret ve sigortasız çalışma koşullarını protesto ederek iş bıraktı. Grev nedeniyle üretim tamamen durdu; çalışanlar “Geçinemiyoruz, hakkımızı istiyoruz” diyerek yetkililerden çözüm talep etti.
Konya’daki ayakkabı işçileri iş bıraktı: “Ücret yok, sigorta yok”
Kayıt Tarihi: 29.10.2025 15:30 - Son Güncelleme: 05.05.2026 21:53
YAZI
A

Müslüm- Evci

Konya’nın ayakkabı üretim merkezi Aykent’te üretim durdu. Ayakkabının üst kısmını oluşturan “saya” bölümünü yapan sayacılar, düşük ücretler ve sigortasız çalışma koşulları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda sayacı, atölyelerin önünde toplanarak sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Grevdeki işçiler, uzun süredir hak ettikleri ücretleri alamadıklarını, sigorta güvencelerinin bulunmadığını ve artan yaşam maliyetleri karşısında geçinemediklerini dile getirdi.

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”

Konya Sayacılar Derneği Başkanı Adem Karabulut, yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek çözüm çağrısında bulundu. Karabulut, şunları aktardı: “Biz sessiz bir eylem yapıyoruz. Kimsenin işsiz kalmasını istemiyoruz, sadece hakkımızı arıyoruz. Yılbaşından bu yana açıklanan fiyatları hiçbir arkadaşımız alamadı. Bu durumun gerekçesi olarak işsizlik öne sürülüyor, ancak biz emeğimizin karşılığını istiyoruz.” 


“HAKKIMIZI ALANA KADAR ÇALIŞMAYI DURDURDUK”

Karabulut, sayacıların aylık en az 60 bin TL gelir elde etmesi gerektiğini belirterek, “Bu mesleği yapan insanların geçinebilmesi için haftalık en az 15 bin TL kazanmaları gerekiyor. Yılbaşına kadar zam yapılmayacağı söylendi, ancak biz buna razı değiliz. Hakkımızı alana kadar çalışmayı durdurduk.” ifadelerini kullandı. Sayacılar, talepleri karşılanana kadar işbaşı yapmayacaklarını ve eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler