Konya'da oda başkanına silahla tehdit suçundan hapis cezası verildi!

Olay, 6 Eylül 2024 tarihinde Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Ulukapı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Umut Ş. ile kardeşi Huriye Ş., aralarında husumet bulunan Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük’ün iş yerinin önünden geçtikleri sırada taraflar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Cemal Küçük, iş yerinde eline geçirdiği sopa ile Umut Ş.’nin kafasına vurarak yaraladı. Ayrıca, kavga sırasında araya giren Huriye Ş.’nin de koluna sopa isabet etti.
“SİZİ ÖLDÜRECEĞİM, YAŞATMAYACAĞIM”
Buradaki kavganın ardından Umut Ş. ve Huriye Ş., olay yeri yakınında iş yeri bulunan Mehmet A.K.’ye ait iş yerine geldi. Daha sonra Cemal Küçük de şahısların peşinden gelerek, iş yeri sahibi ve oğullarıyla tartışmaya başladı. İddiaya göre, Cemal Küçük, şahıslara, “sizi öldüreceğim, sizi yaşatmayacağım, sizi bu sokaklarda gezdirmeyeceğim” şeklinde söylemlerde bulundu.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN DAVA AÇILDI
Olay sonrası şahısların Cemal Küçük’ten şikayetçi olması üzerine oda başkanı hakkında “Kadına karşı silahla ve olası kastla basit yaralama”, “silahla basit yaralama”, “zincirleme şekilde silahla tehdit” ve “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçlarından dava açıldı.
“DÜKKANIMA GELEREK BİZE SALDIRDILAR”
Seydişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, son söz hakkı verilen sanık Cemal Küçük, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, olay günü misafirim ile oturduğum sırada Huriye ve Umut dükkanıma gelerek benimle beraber oğlum ve Sabri Y.’ye saldırdılar. Daha sonra Huriye ve Umut dükkandan ayrılıp Mehmet Ali K.’nin dükkanına gittiler. Umut elinde İngiliz anahtarı ile bizim dükkana koştu ve elindeki anahtarı fırlattı. İngiliz anahtarı, dükkanın üstünde bulunan otel çalışanına denk geldi. Ben kesinlikle Huriye ve Umut’u darp etmedim, Mehmet A.K. ve çocuklarını da tehdit etmedim. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini talep ederim." şeklinde beyanda bulundu.
ALDIĞI CEZA BELLİ OLDU
Heyet, sanığın “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçundan indirim uygulanarak 2 yıl 1 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Ayrıca, sanığın, “basit yaralama” suçundan ayrı ayrı 15 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına, “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan ise 10 bin 900 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
Şahin Yaldızlı Hakimiyet
YORUM YAP
Konya'da Otomobil şarampole yuvarlandı: Kardeşlerden 1'i öldü, 1'i yaralandı
Konya’da belediye 25 bin kişiye ücretsiz dağıtacak! Başvurular bugünden başlıyor
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış
“KONYA, TÜRKİYE’NİN TARIM BAŞKENTİ KONUMUNDA”
Başkan Altay: “Konya’mızın Bereketli Topraklarını Hep Birlikte Daha Güçlü Yarınlara Taşımaya Devam Edeceğiz”
Konya'da skandal olay: Çocukların müstehcen görüntülerini paylaşan şahısa hapis cezası!
Beyşehir’de “Sahte Makbuz” Skandalı! Özel Plaka Vaadiyle Para Toplandı
31 İLÇEDE 7/24 ESASINA DAYALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Başkan Altay: “Konya’da Su Kayıp Oranını Yüzde 19,8’e Düşürdük, 20 Milyon Metreküp Suyu Geri Kazandık”

