Açık

13°C
Konya

Konya’da kurbanlık fiyatları açıklandı! Kurbanlıkta bunlara dikkat

Konya 2022 yılı için kurbanlık fiyatları belli oldu. Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Kobi Konya’ya kurbanlık fiyatlarına ilişkin bilgiler verdi.
Konya’da kurbanlık fiyatları açıklandı! Kurbanlıkta bunlara dikkat
Kayıt Tarihi: 24.06.2022 10:13 - Son Güncelleme: 17.04.2024 08:45
YAZI
A

Konya’da 2022 yılı için kurbanlık fiyatları belli oldu. 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nda koç, koyun, dana, tosun kurban edecekler kilogram fiyatlarına göre ortalama olarak belirlenen küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları konusunda Konya için araştırmalarına başladı.

Kurban Bayramı, 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak ve 12 Temmuz 2022 Salı günü sona erecek. 8 Temmuz 2022 Cumartesi ise arefe günü olacak.


İŞTE 2022 YILI KURBANLIK FİYATLARI

Kırmızı Et Üreticilileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Kobi Konya’ya kurbanlık fiyatlarına ilişkin bilgiler verdi. Geçtiğimiz günlerde 2022 yılı kurban satışlarında tavsiye niteliğinde referans kg/ TL fiyatının belirlenmesi için Konya Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde toplantı yapıldığını söyleyen Karabulut, “2022 yılı kurban referans fiyatlarını belirlemek için yaptığımız toplantıya, birliğimizin yanı sıra, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı, Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurul Başkanı ve Kasaplar Odası Başkanı katıldı. Toplantıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin artan yüksek üretim maliyetleri, üretici ve tüketici arasındaki denge göz önüne alınarak yeni fiyatlarımızı belirledik. Bu yıl büyükbaş kurbanlık fiyatlarımız; dana 65 TL, düve 60 TL, inek 55 TL olarak belirlendi. Küçükbaşta ise erkek toklu 65 TL, koyun 50 TL, Erkeç 60 TL, keçi 50 TL tavsiye fiyatı belirlendi” dedi.


KURBANLIKTA BUNLARA DİKKAT

Kurbanlık alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Karabulut, “Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, memelerinin yarıdan daha azının olmaması, kurban edilmesine engel değildir. Bunun yanında kesileceği yere gidemeyecek derecede topal olan hayvanlar da kurban edilemez. Buna göre hayvanın değerini düşürücü nitelikteki kusurlar kurbana engeldir.” İfadelerini kullandı.

KOBİ KONYA DERGİSİ-KONYA'NIN NABZI ÖZEL İÇERİK

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler