Konya'da havalar soğudu: Lapa lapa kar yağdı!

Konya’nın Hadim ilçesi, bayram gününe etkili kar yağışıyla başladı. Gece saatlerinde başlayan yağış, sabaha kadar aralıksız şekilde devam ederken ilçe merkezi ve çevresi kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. Mart ayının sonlarına yaklaşılırken gelen kar, ilçe sakinleri için hem şaşırtıcı hem de görsel açıdan dikkat çekici bir tablo ortaya koydu.
Özellikle gece boyunca etkisini artıran kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde Hadim’de günlük yaşamı doğrudan etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altına inmesiyle birlikte yollarda buzlanma riski de arttı. İlçenin birçok noktasında araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karla kaplanan cadde ve sokaklar, kartpostallık görüntüler sunsa da soğuk hava ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar güne tedbirli başlamak zorunda kaldı.

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının daha yoğun hissedildiği belirtilirken, ilçe genelinde beyaz örtünün etkisini sabah saatlerinde de sürdürdüğü gözlendi.
Yağışın etkili olmasıyla birlikte belediye ekipleri ve kara yolları personeli de sahada yoğun mesai yaptı. Yol ağında ulaşımın aksamaması ve sürücülerin mağduriyet yaşamaması için tuzlama ve kar küreme çalışmaları gece boyunca devam etti.
YORUM YAP
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı

