Çok Bulutlu

19°C
Konya

Konya'da Fırtına İmam gençlere örnek olmaya koşuyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde imam olarak görev yapan 48 yaşındaki Abrurrezzak Özen, Masterlar Atletizm Şampiyonasında kazanmadığı madalya kalmadı. 100 metre, 200 metre koşuda, üç adım atlama gibi branşlarda başarılar elde eden Özen, insanların ‘İşin gücün var, sporla ne işin var’, ‘Bu yaştan sonra koşup ta ne yapacaksın?’ sözlerine aldırış etmedi. Özen, şimdilerde Balkan Şampiyonasına hazırlanıyor. Sporcu kimliğinin yanı sıra hayır işlerinde de en ön safta koşan Özen, “Tek isteğim gençlerimizin kötü yola bulaşmamaları. Onlara örnek olsun diye spora devam ediyorum. Kaç tane genci kötü alışkanlıklarından kurtarabilirsem o kadar iyi diyorum. Çok şükür benim yolumdan gidip sporla ilgilenen çocuklarımızda var” dedi.
Konya'da Fırtına İmam gençlere örnek olmaya koşuyor
Kayıt Tarihi: 28.08.2023 08:59 - Son Güncelleme: 30.04.2024 03:32
YAZI
A

Evli ve 2 çocuk babası Abrurrezzak Özen Ereğli ilçesinde bulunan Tekke Camiinde imam hatiplik yapıyor. 8 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan Özen, küçüklüğünden beri sporla iç içe yaşıyor. Bir süre spora ara veren Özen, pandemi dönemini fırsat bilerek antrenmanlara başladı. Masterlar da yarışan ve uzun atlama, 3 adım atlama, 100 metre ve 200 metre koşularında defalarca dereceye girip, madalya kazanan Özen, şimdilerde ise 1-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak Balkan Şampiyonasına hazırlanıyor.

'TEK AMACI GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRMEK'

İmamlığın sadece camide namaz kıldırmak olmadığını tüm Türkiye'ye gösteren ve çevresinde 'Fırtına Hoca', 'Yardımsever Hoca' olarak bilinen Abrurrezzak Özen, duygularını SABAH'a anlattı. Özen, "Türkiye şampiyonluğum, Türkiye ikinciliğim var. Sporu devam ettirmemin asıl amacı, gençlerin kötü yola yönelmesine engellemek istiyorum. Gençlerimiz beni veya başka birilerini örnek alıp, spora yönelmesini istiyorum. İmamlarında bunu yapabileceğini göstermek istiyorum. Gençlerimizde zaten bizi gördükçe kendi ilgilendikleri spor dallarına yöneliyorlar" dedi.

'DALGA GEÇENLER OLUYOR'

Abdurrezzak Özen, çevresinde 'İşin gücün var, sporla ne işin var', 'Bu yaştan sonra koşupta ne yapacaksın?' diyerek kendisi ile dalga geçenlerinde olduğunu söyledi. Spordan hiçbir maddi çıkarı olmadan sürdürdüğünü ve bu söylenenlere aldırış etmeden yoluna devam ettiğini belirten Özen, "Ben bir tane genci bile kötü alışkanlıktan kurtarmayı kazanç olarak görüyorum. Hepsini kurtarmak için mücadele ediyorum ama bazen hepsine yetişemiyorum. Çok şükür gençlerimizin yaklaşımı çok iyi. 'Haydi gençler ikindi namazına camiye' kampanyası yapıyoruz. Gençlerle Cuma ve Pazar günleri namazdan sonra okul bahçesine giderek futbol, basketbol oynuyoruz. Hem sporu seviyorlar hem de aktivete yapmış oluyorlar. Onları, sigaradan, alkolden uzak tutabilirsem, onlara ışık tutabilirsem ne mutlu bana" diye konuştu.

YARDIM SEFERBERLİĞİNDE DE ÖN SAFTA

Abdurrezzak Özen'in yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. Birçok yardım kuruluşu içerisinde de yer alan Özen, ihtiyaç sahibi ailelere yardım, okul döneminde çocuklara kırtasiye desteği ve deprem bölgelerinde de depremzedelere yardım getirme faaliyetleri içerisinde de aktif olarak görev yapıyor. Özen, Balkan Şampiyonasından sonra Hatay'a yardım götüreceklerini de ifade etti.

TOLGA YANIK - SABAH

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler