Konya’da başkan görevinden istifa etti: Yeni seçilmişti!
İYİ Parti Konya teşkilatında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İl Başkanı Ali Erdal, parti içindeki yönetim anlayışına ve teşkilat yapısına yönelik sert eleştiriler eşliğinde görevinden ayrıldığını duyurdu.

Kayıt Tarihi: 27.01.2026 16:42 - Son Güncelleme: 30.04.2026 07:46
Erdal, yaptığı yazılı açıklamada; ilkesizlik, sistematik dışlama ve hizipleşmenin parti içinde kronik bir sorun hâline geldiğini belirterek, bu tabloya daha fazla sessiz kalamayacağını ifade etti. İl başkanlığına aday olurken temel amacının kırgınlıkları gidermek ve teşkilatı kapsayıcı bir çizgide yeniden güçlendirmek olduğunu vurgulayan Erdal, göreve geldikten sonra bunun tam tersi bir yapı ile karşılaştığını söyledi.
Parti içinde kısa sürede gruplaşmaların hız kazandığını, liyakat ve emeğin geri plana itildiğini dile getiren Erdal, açıklamasında “sadakat yerine biatın, emek yerine yakınlığın esas alındığı” bir anlayışın hâkim olduğunu savundu. Bu durumun artık sadece iç siyasi bir mesele olmaktan çıktığını belirten Erdal, teşkilat ruhunu zedeleyen bu yapının kendisi için kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Sessiz kalmanın ve yaşananları normalleştirmenin hem siyasete hem de temsil ettiği değerlere karşı bir sorumluluk ihlali olacağını belirten Erdal, “Siyasi makamlar geçicidir; onur, duruş ve ilke kalıcıdır” sözleriyle istifasının gerekçesini özetledi.
Açıklamasının sonunda birlikte mücadele ettiği yol arkadaşlarına başarılar dileyen Ali Erdal, istifa kararını kamuoyunun bilgisine saygıyla sundu.
Bu istifa, Konya siyasetinde ve İYİ Parti teşkilatında yeni tartışmaların ve olası değişimlerin habercisi olarak değerlendiriliyor.
YORUM YAP
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı
Trafik cezalarında gelinen nokta! Konya’da “Hayatında bir damla alkol almayan” sürücüye alkollü işlem! Mahkemeye başvurdu!

