Konya’da 2026 yılında yeni dönem başlıyor: 10 yıl boyunca Konya’nın hazinelerine gözü gibi bakılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2026 yılı bütçesini sunan Bakan Yumaklı, Eğirdir Gölü için başlatılan eylem planının ardından sıra Konya’daki göllere geldiğini belirtti. Yumaklı, “Beyşehir, Akşehir, Eber, Bafa, Burdur, İznik, Seyfe ve Sapanca göllerimiz için hazırlanan planlar bu yıl tamamlanacak ve 2026’dan itibaren uygulamaya başlanacak” dedi.

Bakan, Beyşehir Gölü’ne yönelik özel planın detaylarını ise doğrudan Beyşehir ilçesinde kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti. Konya’daki göllerin ulusal su planı kapsamında etkin şekilde korunmasının hedeflendiğini vurgulayan Yumaklı, Türkiye genelinde su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılması amacıyla 10 yıllık bir yol haritası oluşturulduğunu belirtti.
Yumaklı ayrıca tarımda su tasarrufunu artırmak için sulama sistemlerinin kapalı sisteme dönüştürüldüğünü ve bu sistemlerin 2024 itibarıyla %38 oranına ulaştığını açıkladı. 2028 hedefi ise bu oranı %45’e çıkarmak.
Bu planlarla birlikte Konya’daki göllerin kuraklık ve su yönetimi açısından uzun vadeli koruma altına alınması hedefleniyor.
YORUM YAP
Konya’nın Genç Seyyahları Payitaht Yolunda: 138 Bin Genç Ecdadın İzini Sürüyor!
Sektörün öncü markası Küçük Group Elevex Konya’da sahne alıyor
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!

