Konya ulaşımında bir sayfa kapandı: O tramvay durağı tarih oldu!

Konya’da tramvay yolcularını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 30 Temmuz 2025 itibarıyla, Selçuk Üniversitesi – Kampüs – Alaaddin güzergâhındaki Kültürpark Tramvay İstasyonu, her iki yönde kalıcı olarak yolcu kullanımına kapatıldı.
Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, bu değişikliğin amacı olarak, yolcuların seyahat sürelerinin kısaltılması ve ulaşım konforunun artırılması gösterildi. Yapılan duyuruda, bisiklet tramvayı kullanıcıları için ise Kültürpark İstasyonu yerine Belediye İstasyonu’nun hizmet vereceği ifade edildi.
Yeni düzenlemeyle birlikte, tramvay yolcularının güzergâhlarında herhangi bir aksaklık yaşamamaları için alternatif istasyonlar hakkında bilgilendirmeler yapılacağı bildirildi.
YORUM YAP
Konya’nın Genç Seyyahları Payitaht Yolunda: 138 Bin Genç Ecdadın İzini Sürüyor!
Sektörün öncü markası Küçük Group Elevex Konya’da sahne alıyor
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!

