Çok Bulutlu

28°C
Konya

İYİ Parti Konya’da istifalar peş peşe geliyor!

İYİ Parti’de olağanüstü kurultayın ardından Konya'da istifalar gelmeye devam ediyor. İş İnsanı Nurdoğan Okur'un ardından, İYİ Parti'nin Konya'daki kurucu il başkanı Av. Orhan Tulukcu da istifa etti. Karatay teşkilatında da yönetimin büyük kısmının istifa
İYİ Parti Konya’da  istifalar peş peşe geliyor!
Kayıt Tarihi: 05.05.2024 08:59 - Son Güncelleme: 18.05.2024 05:31
YAZI
A

İYİ Parti, 27 Nisan'da olağanüstü kurultayını gerçekleştirdi. 4 adayın yarıştığı, daha sonra bir adayın seçimden çekildiği İYİ Parti'de yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu. Kurultayın ardından Türkiye genelinde olduğu gibi, Konya'da da istifalar başladı. Koray Aydın'ı destekleyen Konyalı İş İnsanı Nurdoğan Okur, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifalar Okur ile sınırlı kalmazken, bir istifa haberi de partinin Konya'daki kurucu il başkanı Av. Orhan Tulukcu'dan geldi.


ORHAN TULUKCU: SORUMLULUK ALAN OLMADI

İYİ Parti'nin Konya kurucu il başkanlığı görevini yürüten, 2018 yılında da partinin 2. sıra milletvekili adayı olan Av. Orhan Tulukcu, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. Tulukcu, hesabından şöyle bir paylaşım yaptı: “Devlet ana ve Türk asenası saygı değer genel başkanım Meral Akşener'in kurucu il başkanı ve 1. kongre ile seçilmiş il başkanı, 2018 yılı 2. sıra milletvekili adayı ve kongre delegesi olarak görev yaptığım İYİ Parti üyeliğinden ayrılıyorum. Görev yaptığım dönem içerisinde ve devamında birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Tulukcu, bu paylaşımın ardından Merhaba Gazetesi'ne de değerlendirmelerde bulundu. Tulukcu, “Ben, Meral Hanım ile bu partiye geldim, onun ayrılışıyla ayrıldım. Sorumluluğu bir tek Meral Akşener aldı. Onun dışında kimse sonuçlar ile ilgili bir sorumluluk üstlenmedi” dedi.


İYİ PARTİ KARATAY'DA DA İSTİFA İDDİASI!

 Konya'da partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış isimler istifa ederken, İYİ Parti Karatay İlçe Teşkilatı'nda da istifaların olduğu iddia edildi. Yönetimin büyük çoğunluğunun istifa etmeye hazırlandığı, istifa dilekçesini hazırladığı iddialar arasında yer aldı. Şu ana kadar İYİ Parti Karatay İlçe Başkanlığı'na 19 istifa dilekçesi sunulduğu öne sürüldü. İstifalar ile ilgili de çeşitli söylemler ortaya atıldı.

EMRE ÖZGÜL

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler