Çok Bulutlu

15°C
Konya

İki bacağını kaybeden Konyalı Uzman Çavuş'tan duygulandıran sözler! ‘Bacaklarım vatanıma feda olsun’

Konyalı Piyade Uzman Çavuş Emre Bayar (27), 2 yıl önce Irak’ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde mayının infilak etmesi sonucu her iki bacağını da kaybetti. Protez bacakları ile hayata yeniden tutunan Bayar, “Uzmanlık için 4 kere başvuru yaptım sonuncusunda kabul edildim. 3 yıl boyunca vatanıma hizmet ettim. Ya şehit olacaktık yada gazi. Allah bana gaziliği nasip etti. Bacaklarım vatanıma feda olsun. Keşke vatanıma daha fazla hizmet edebilseydim. Geri dönmek için yeniden müracaat ettim ama olmadı. Her zaman göreve hazırım. Vatan sağ olsun” dedi.
İki bacağını kaybeden Konyalı  Uzman Çavuş'tan duygulandıran sözler! ‘Bacaklarım vatanıma feda olsun’
Kayıt Tarihi: 18.04.2024 07:41 - Son Güncelleme: 01.05.2024 00:13
YAZI
A

Ilgın ilçesinde yaşayan Emre Bayar'ın çocukluk hayali hep asker olup vatanına hizmet etmekti. Bunun için vatani görevini yaparken jandarma olabilmek için başvurdu ama olmadı. Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvuran Bayar, 4'üncü denemesinde uzman olarak seçilmeyi başardı. 2019 yılında görevine başlayan Bayar, sayısız görevlere katıldı.



MAYIN PATLADI İKİ BACAĞINI KAYBETTİ

Emre Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe Kilit harekat bölgesinde göreve gitti. 2022 yılının Mayıs ayında arkadaşıyla nöbet değişimi yapan Bayar, kısa süre sonra önceden döşenen mayının infilak etmesi sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bayar iki bacağını kaybetti. Ankara'da aylarca tedavi ve rehabilitasyon süreci yaşayan Emre Bayar, hayata sımsıkı sarıldı.

HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM

Ailesiyle birlikte yaşayan Emre Bayar, vatanına hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. SABAH'a konuşan Bayar, "Vatana, millete hizmet etmek benim için şereftir. Biz bu mesleği ya şehit yada gazi olacağımızı bile bile seçiyoruz. Halimize çok şükür. Allah'ım bana bu vatana 3 yıl da olsa hizmet etmeyi nasip etti. Gönül isterdi ki daha çok hizmet edebilseydim. Geri dönebilmek, vatanıma hizmet etmek için başvurdum ama bakıma ihtiyacım olduğu için kabul olmadı. Ben buradayım, ne zaman görev verirlerse elimden geldiğince hizmet etmeye hazırım. Vatan sağ olsun başka bir şey istemem" dedi.


Gazi Emre Bayar, sağlığı ile ilgili gelişmeleri sık sık sosyal medya hesabından da paylaşıyor. Bu yaptığı paylaşımlarda milyonlarca kez görüntüleme alıyor.

SABAH

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler