Çok Bulutlu

10°C
Konya

Göksu’da yaşam yeniden başladı

Konya'nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen Göksu Nehri, Avşar ve Eğiste Barajlarında su tutulması nedeniyle kurumuş ve bölgede yaşayan yurttaşlar susuzluk nedeniyle zor günler geçirmişti. Konya’nın Nabzı’nın konuyu haber yapmasının ardından Göksu Nehrine yeniden su verildi. Su sorunu çözülen bölge halkı Konya’nın Nabzına teşekkür etti.
Göksu’da yaşam yeniden başladı
Kayıt Tarihi: 07.07.2025 13:22 - Son Güncelleme: 29.04.2026 03:06
YAZI
A

Konya’nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen Göksu nehri, DSİ tarafından Avşar ve Eğiste barajlarında su tutulmasından dolayı kurumuştu. 

YÜZ BİNLERCE BALIK TELEF OLDU

Nehre akan suyun kesilmesinden dolayı yüz binlerce balık telef olurken, bölgede sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan üreticiler susuzluk nedeniyle zor günler yaşamıştı. 

Suyun dereye verilmemesi halinde bölgede çiftçiliğin biteceğini ve ekolojik dengenin bozulacağını söyleyen bölge sakinleri Konya’nın Nabzı aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunmuştu.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Konya’nın Nabzı’nın duyurduğu olayın ardından yetkililer harekete geçti ve Göksu Nehri’ne yeniden su verilmeye başlandı. 

BÖLGE HALKINDAN TEŞEKKÜR 

Bölge halkı haberimizin ardından su sorunlarının ortadan kaldırıldığını söyledi. Bölge sakinlerinden Hasan Hüseyin Kahrıman, “Birkaç gün önce Hadim ve Güneysınır bölgelerinde su problemimiz vardı. Sular kesildi, balıklar öldü ve insanlar susuzluk nedeniyle çok çaresiz kaldı. Ayrıca tarım alanlarımız da mahvolmuştu. Biz de konuyu Konya’nın Nabzı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Müslüm Evci’ye aksettirdik. O da sağolsun sorunumuzu haberleşti. Haberin ardından suyumuz yeniden verilmeye başlandı. Bu sayede balıklarımız kurtuldu. Tarımımız yeniden canlandı. Konya’nın Nabzı’na teşekkür ederiz” dedi.

MÜSLÜM EVCİ - KONYA'NIN NABZI

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler