Açık

9°C
Konya

Gelecek Partisi'nden istifa eden Konya Milletvekili Hasan Ekici, AK Parti'ye katıldı

Gelecek Partisinden istifa eden Konya Milletvekili Hasan Ekici, AK Parti’ye katıldı. Ekici’ye rozetini grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Ekici’nin katılımıyla AK Parti’nin Konya’daki vekil sayısı 11’e çıktı.
Gelecek Partisi'nden istifa eden Konya Milletvekili Hasan Ekici, AK Parti'ye katıldı
Kayıt Tarihi: 14.05.2025 14:47 - Son Güncelleme: 06.11.2025 00:01
YAZI
A

Konya Milletvekili Hasan Ekici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu (PYK) ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

ROZETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKTI

Hasan Ekici, bugün AK Parti saflarına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısı sonrası Ekici’ye rozetini taktı.

Bu katılımla birlikte, AK Parti’nin TBMM’deki Konya milletvekili sayısı 11’e yükseldi.

AK Parti'nin mevcut Konya milletvekilleri arasında Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Meryem Göka, Abdullah Ağralı, Mehmet Baykan, Ziya Altunyaldız, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer bulunuyor. Son olarak 23 Şubat’taki AK Parti Büyük Kongresi’nde, İyi Parti'den istifa eden Ünal Karaman da partiye katılmıştı.

AHIRLI VE ALTINEKİN BELEDİYE BAŞKANLARI DA AK PARTİ’YE GEÇTİ

Konya Altınekin İlçe Belediye Başkanı Fatih Orhan ile Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük de AK Parti’ye katıldı. Mecliste AK Parti Grup toplantısına katılan Orhan ve Üzlük’e rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrası İYİ Parti’nin adayı olarak seçilen Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak seçilen Altınekin Belediye Başkanı Fatih Orhan daha önce partilerinden istifa etmişti.

KONYA’DA 5 BELEDİYE AK PARTİ’YE GEÇMİŞ OLDU

Konya’da yerel seçimler sonrası başka partilerden seçilen ve ardından AK Parti’ye geçen belediye başkanları sayısı 5’e yükseldi.

Ali Üzlük ve Fatih Orhan’ın dışında Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, Bağımsız Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Mehmet Ali Yılmaz da AK Parti’ye geçmişti.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler