Az Bulutlu

25°C
Konya

Cübbeli Ahmet'ten dikkat çeken sözler: Beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!

Hasan Kılıç'ın vefat etmesinin ardından Cübbeli Ahmet, kendi şeyhini ilan etmişti. Cemaatine sohbet verdiği anları paylaşan Cübbeli'nin son videosu dikkat çekti. "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular." diyen Cübbeli, "İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum."ifadelerini kullandı.
Cübbeli Ahmet'ten dikkat çeken sözler: Beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!
Kayıt Tarihi: 04.05.2024 15:06 - Son Güncelleme: 18.05.2024 11:18
YAZI
A

Mahmut Efendi vefat ettiğinde İsmailağa cemaatinde rabıtanın kiminle devam edeceği büyük bir tartışma konusu oldu.

Tartışmaya meydan vermemek için cemaatin en büyüklerinden ve Mahmut Efendi'ye en yakın isimlerden Hasan Kılıç cemaatin şeyhi ilan edilmişti.

Fakat Cübbeli Ahmet Hoca, Mahmut Efendi'nin sağlığında kendisini işaret ettiğini iddia eden açıklamalar yapmıştı.

CÜBBELİ KENDİ ŞEYHİNİ İLAN ETTİ

İsmailağa cemaatinde posta oturma hakkının kendisinde olduğunu iddia eden Cübbeli Ahmet, Hasan Kılıç'ın vefat etmesinin ardından kendi şeyhini ilan etti. 

Hasan Kılıç tarafından cemaatten kovulan Cübbeli Ahmet dikkat çeken bir video paylaştı.

"İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum." diyen Cübbeli, "Bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmelerini nasip etsin Rabbim. Yeniden birleşmeyi nasip eylesin. Ama bu saatten sonra hakkımı helal etmiyorum." ifadelerini kullandı.

İşte Cübbeli'nin o sözleri:

"İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum. Benim bu kadar emeklerimi hakkımı haram ediyorum. O kadar haklarım var sabaha kadar sayabilecek kadar...

Efendi'nin rabıtasını bozdukları için, bu ümmetin çoluğunu çocuğunu kız erkek medresede sokağa bıraktıkları için hakkımı haram ediyorum.

Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin. Bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmelerini nasip etsin Rabbim. Yeniden birleşmeyi nasip eylesin.

Benim derdim üzüm yemek. Ama bu saatten sonra ne yardımına ne talebesine ne medresesine...

Kaide şu; müteşabih fikre rabıta yapan, yapılır diyen, her yere her kuruma her kuruluşa efendi hazretleri harp açmıştır. Bitti bu iş. "

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler