Başkan Kavuş; “Cumhuriyet Bu Aziz Milletin Yeniden Doğuşudur”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, sadece bir takvim yaprağı değil; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna sergilediği eşsiz mücadelenin, inanç ve kararlılıkla yeniden var oluşunun sembolüdür.
Cumhuriyet; bu aziz milletin, iman dolu yüreğiyle küllerinden yeniden doğuşudur. Bu büyük emaneti bize armağan eden ve istiklal uğruna canını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.
Bin yıldır bu vatan topraklarını korumak için şehitlik ve gazilikle şereflenen kahraman ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, bizim için sadece bir görev değil; aynı zamanda bir onur vesilesidir. Bizler bugün, onların emaneti olan bu cennet vatanı daha da ileri taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tarih boyunca her türlü zorluğu aşmayı başaran bu aziz millet, Cumhuriyet’in ışığında geleceğe güvenle yürümeye devam edecektir. Konya, bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesinde daima ön safta yer almış bir şehirdir. Dini, inancı, hürriyeti, vatanı ve milleti söz konusu olduğunda; bu kadim şehir için geriye kalan her şey teferruat olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, bugün de aynı ruhla, aynı inançla yolumuza devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı saygıyla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
YORUM YAP
Ankara’da uyuşturucu operasyonunda çatışma; 1'i polis 2 yaralı
Çay ocağında otururken tabancayla vuruldu, o anlar kamerada
Parkta alkol alan 2 kızdan biri öldü
Konya'da polis merkezindeki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yer Konya... Karakolda cinayet! Gözaltındaki 18 yaşındaki çocuğu bıçaklayıp öldürdüler
Boşanma sonrası katliam yaptı! Eski eşini ve kayınvalidesini öldürdü, üvey kızını yaralayıp intihara kalkıştı
Konya tarihinin en büyük arsa ihalesi yapıldı!

