Bahar Konya’ya gelememeye yemin etmiş gibi: Kar yağışı bekleniyor!

Konya’da hava, 25 Mart Çarşamba günü itibarıyla şehir merkezinde yağmurla etkili olurken, sıcaklıklar 5 ila 12 derece arasında değişiyor. Perşembe günü bulutluluk artarken yağış kısa süreliğine ara veriyor; Cuma günü ise parçalı bulutlu bir gökyüzü ve 17 dereceye kadar yükselmesi beklenen sıcaklıklar öngörülüyor.
Hafta sonuna doğru ise özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı gündeme geliyor. Derbent, Taşkent ve Seydişehir çevrelerinde yağmurun zaman zaman karla karışık yağış şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu bölgelerde sıcaklıkların 0 derecenin altına düşeceği tahmin ediliyor, yer yer beyaz örtü oluşabilir.
Düşük rakımlı ilçelerde ise hava daha ılıman olacak. Ereğli, Karapınar ve Cihanbeyli gibi bölgelerde sıcaklıklar 18 dereceye kadar çıkabilir, ancak yağış ihtimali hafta boyunca devam ediyor. Yetkililer, yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşları kar ve ani sıcaklık değişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Hafta boyunca Konya genelinde sıcaklıklar 10 ila 17 derece arasında seyrederken, yağışların özellikle yüksek kesimlerde karla karışık şekilde görülmesi bölgesel farklılık oluşturacak.
YORUM YAP
Konya Enerjide Türkiye Şampiyonu!
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı

