Açık

18°C
Konya

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı: Konya yeni döneme hazırlanıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Kobi Konya Dergisi 7. sayısı için makale kaleme aldı
ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı: Konya yeni döneme hazırlanıyor
Kayıt Tarihi: 24.10.2022 07:18 - Son Güncelleme: 18.04.2024 16:14
YAZI
A

Anadolu’nun üretimde, ihracatta, tarımda lider şehirlerinden Konya, gösterdiği gelişim ile Marmara Havzası’na en büyük alternatif şehir konumunda.

3 milyar doların üzerinde ihracata ulaşacak Konya, sanayide de üretim çeşitliliğini artırdı. Özellikle savunma sanayinde ASELSAN Konya yatırımıyla birlikte sonra ana tedarikçi illerin başında geliyoruz.

Makine, tarımsal mamul, otomotiv yedek parça, gıda ambalaj, savunma sanayi başta olmak üzere çok vagonlu bir lokomotif olan Konya turizmde de ön plana çıkmaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çatalhöyük’e verdiği önem, Mevlana Çarşısı’nın yeniden ihyası, Alaeddin Zafer çevre düzenlemesi mevcutta olan yatırımlar turizm potansiyelini çok artıracak. İslam olimpiyatlarında yükü kaldırabileceğimizi de kanıtlamamış olmamız, Konya’nın bir turizm şehri olduğunu tescillemiş oldu.

Şehrimizin atılımında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un emekleri tartışılmaz. Konya’nın son yıllardaki atılımlarında büyük katkısı var. Birçok projeyi sahiplendi ve tamamlanması sağladı. Eski sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması süreci, Mevlana Çarşısı gibi merkezdeki projelerin yanı sıra ilçelerin bir çok eksiğinin giderilmesinde öncü oldu.

Bahsettiğim üzere Konya eskiden tarımın başkentiydi, bu özelliğini koruyarak şimdi sanayinin de kültürün de turizmin de başkenti olma yolunda ilerliyor. Türkiye’de örneği görülmemiş bir şekilde çok yönlü gelişen şehrimiz için biz de elimizden geleni yapıyoruz. ASKON Konya olarak güçlü yönetimimiz, bizi güçlü kılan üyelerimiz ile bu şehrin geleceğe hazırlanması için lokomotif olduk.

Son olarak Konyasporumuz’un da başarılarına değinelim. Şehrimiz sporda da adını zirveye yazdırmayı başardı. Konyaspor başta olmak üzere bir çok dalda sportif başarılara imza atıyoruz. Bu yıl Konyaspor’un şampiyon olması için bize düşen ne varsa yapma gayretini göstereceğiz.

KONYA'NIN NABZI -KOBİ KONYA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler