Çok Bulutlu

10°C
Konya

2025 Yılında Ülkemiz Dünyada Önemli Gelişmeler İle Adından Sıkça Bahsettirecektir

2025 Yılında Ülkemiz Dünyada Önemli Gelişmeler İle Adından Sıkça Bahsettirecektir
Kayıt Tarihi: 26.02.2025 20:34 - Son Güncelleme: 27.04.2026 00:19
YAZI
A

Küresel ekonomi son yılların en zorlu süreçlerinden birini yaşarken, elbette Türkiye ekonomisi de önemli bir sınanma yılının içinden geçmiş oldu.

2024 yılında G20 ülkeleri arasında hizmet ihracatı artışında birinci sıraya yerleşen ülkemiz bu büyüme ivmesi ile Dünya’ya başarısı gösteren Türkiye, 2025 yılına da bu motivasyonla girmiştir.

Öncü ekonomilerle birlikte ülkemizin de enflasyon sorunuyla yüzleştiği ve parasal sıkılaşma sürecinde olduğu böyle bir dönemde, Türkiye ekonomisinin büyüme hızının artması takdir edilmesi gereken bir gelişmedir.

Geride bıraktığımız 2024 yılında üyelerimize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmenin mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda. Üyelerimizin desteğiyle, şehrimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda derneğimizi gerçekleştirdiği faaliyetlerde ve projelerde ilerleme kaydettik. Konya’mıza Bir Fuar Kazandırmanındı heyecanı içindeyiz ertelen gıda fuarının daha güçlü ve heyecanla girmesi adına ar ge alanın daha çok geliştirerek ve ihraç at yapılacak ülkeler ile temaslarımızı güçlendirdik Konya’mızın ve Ülkemiz için büyük bir değer ve katma değer kazandıracak Konya’mızın gelişiminde ciddi katkılar sağlayacak tarım ‘da, sanayide ülkemizin ilk beşine giren Konya’mız artık gıda alanında da kendinden dünya da ve ülkemizde adından sıkça bahsettirecektir İnşallah 2026 yılında gerçekleşmesini planladığımız fuar için yoğun çalışmalar içindeyiz.

Ülkemizin mevcut imalat potansiyeli, esnek üretim kapasitesi ve büyük piyasalara yakınlığı sayesinde, 2025 yılında da pozitif ayrışmayı başaracağına yürekten inanıyoruz.

Bununla birlikte; henüz yolun başında olduğumuzu, atılması gereken birçok adımın bizleri beklediğini; ekonomi yönetiminden iş dünyasına, üreticilerimizden tüketicilerimize varana değin, ekonominin bütün aktörlerine önemli görevler düştüğünün de farkındayız.

Ülkemizin ve Konya’mızın İhracatta ve istihdamda tarihi rekor seviyelere ulaşılması, enerji dışı cari dengenin pozitif seyri ve sanayi üretimindeki artışların hız kesmeden sürmesi, ülkemizin güçlü makroekonomik altyapısının birer ispatı niteliğindedir.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetiminin diğer bütün paydaşlarının liderliğinde; üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımız tamdır.

İnanıyoruz ki; Türkiye ekonomisi 2025 de en iyi büyüyen ülkelerinden biri olacaktır.

KONSİAD KONYA ŞUBESİ BAŞKANI -ALİ KAYA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler