"18. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" başladı
Konya Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde 18'incisi düzenlenen "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı.

Kayıt Tarihi: 02.06.2026 14:20 - Son Güncelleme: 03.06.2026 20:14
Festival kapsamında, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Özgür Baş ve tiyatro sanatçıları, anıt alanında saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Atatürk Anıtı'na Devlet Tiyatroları çelengi sunuldu.

Ardından tiyatro sanatçıları, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Mevlana Meydanı'nda tamamlandı.
Festivalde bu akşam İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından "Çarpışma" isimli oyun sahnelenecek.
4 yabancı ekip ve 11 yerli grubun katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde, 23 seçkin oyun, 37 temsille Konyalı sanatseverlerle buluşacak.
Festival, 10 Haziran'da sona erecek.

YORUM YAP
Başsavcı Olma Hayali Yarım Kaldı: Berat Irmak Olayında Yeni İddialar
11 yaşındaki kızının müstehcen görüntülerini yayınlamıştı! TikTok'taki rezil paylaşıma tutuklama
Küçük Yasin’in Yokluğunda 10 Yıl: "Bizim İçin Bayramların Bir Tadı Yok"
Sokak köpekleri 5 yaşındaki Hamza'yı parçaladı: "Hamzanın ölmesini mi bekliyordunuz?"
Hatay’da Kayıp Uğur Çalışkan İçin Ailenin Feryadı: “Uğur’la Birlikte Biz de Kaybolduk”
Konya'da bayram günü korkunç cinayet: Tartıştığı kişi tarafından tabancayla öldürüldü!
12 yaşındaki Eyüp Can’ın ölümü yürek burktu: “Trafikten korudum ama canilerden koruyamadım”

