12 yaşındaki Eyüpcan feci şekilde can verdi: ATK raporu savcılığın radarında!

Saray Mahallesi’nde bir iş hanında meydana gelen olayda, Eyüp Can Güner’in yüksekten düşerek hayatını kaybettiği öne sürülmüş, ancak soruşturma sürecinde görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda aynı iş yerinde ustabaşı olarak çalışan 25 yaşındaki Necmettin U.’nun çocuğu kovaladığı sırada olayın gerçekleşmiş olabileceği değerlendirilmişti. Bu gelişmeler üzerine şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Necmettin U. hakkında “ihmali davranışla kasten öldürme” suçlaması yöneltilmiş ve 25 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Davanın son duruşmasında sanık, olayda herhangi bir kötü niyetinin olmadığını, yaşananın bir “oyun oynama” sırasında meydana geldiğini savundu. Çocuğa zarar verme kastı olmadığını belirten sanık, suçlamaları kabul etmedi.
Maktulün ailesinin avukatı ise dosyada yer alan bulguların netlik kazanmadığını, özellikle çocuğun kıyafetindeki yırtıkların ve vücudundaki izlerin raporlarla tam olarak açıklanamadığını ifade ederek yeni inceleme talep etti. Avukat, bazı yaralanmaların niteliği konusunda çelişkiler bulunduğunu ve bunların daha detaylı araştırılması gerektiğini vurguladı.

Savcılık makamı da mevcut ATK raporlarının yeterli olmadığı kanaatine vararak dosyanın adli fizik açısından yeniden değerlendirilmesini istedi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul ederek eksik hususların giderilmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına da hükmedildi.
Öte yandan dosyaya yeni giren görüntülerde, Eyüp Can Güner’in olaydan kısa bir süre önce panik ve korku halinde olduğu anların yer aldığı öğrenildi. Bu görüntülerin de soruşturma kapsamında değerlendirileceği bildirildi.
YORUM YAP
Yer Konya... Yol Kenarında Dehşet: Sırtından Vurulup Araçtan Atıldı!
12 yaşındaki Eyüpcan feci şekilde can verdi: ATK raporu savcılığın radarında!
Başkan Altay Açıkladı: Konya Genelinde 135 Yeni Sondaj Kuyusu Açılıyor
Yer Konya... İbrahim’in ölümünde cinayet şüphesi! ‘Söylediğin her şeyi harfiyen yaptım, adamı öldürdüm’
Konya Plakalı Tur minibüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 26 yaralı
YKS yolunda feci kaza: 19 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti!
Konya Valiliği’nden sert uyarı!


