Çok Bulutlu

18°C
Konya

Seçim sonrası ilk kabine toplantısı yarın! Gündemde ne var?

Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı ilk kabine toplantısının yarın gerçekleşmesi planlanıyor. Toplantının gündem başlıkları arasında İsrail ile İran arasındaki gerilim, yerel seçimlerin değerlendirilmesi ve enflasyonla mücadele stratejileri bulunuyor.
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı yarın! Gündemde ne var?
Kayıt Tarihi: 15.04.2024 18:01 - Son Güncelleme: 28.04.2024 22:32
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği kabine toplantısında ilk gündem maddesi, yerel seçim sonuçları olacak.

Seçimlerin ardından bir araya gelecek kabinede, bakanların kendi bölgelerindeki seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde ele alması bekleniyor.

İRAN İSRAİL GERİLİMİ

İsrail ve İran arasındaki gerilim de kabinenin gündeminde olacak. Türkiye'nin gerilimin daha fazla tırmanmaması için atacağı adımlarla birlikte Gazze'deki son durumun da ele alınacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi de planlamalar arasında yer alıyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) güvenlik çemberinin kapatılması için operasyonları devam ediyor. Kabinede son operasyonların ele alınması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın son haftasında yapacağı ziyaret öncesi Irak ile ilişkilerin konuşulması bekleniyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durumun da kapsamlı değerlendirmesinin yapılması bekleniyor.

20 bin öğretmen ataması, 3600 ek gösterge gibi konular için de gözler kabine toplantısında olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçecek.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler